Natura

"Omul este cuprins de natura. Unii o numesc frumusete. Peste ani omul isi aduce aminte de momentul de fericire trait, care s-a sadit durabil in fiinta sa. Poate ca nu mai stie locul, poate ca acum imaginea este neclara, dar i s-a infiripat in minte pentru totdeauna"
Peter Sragher (1960)

vineri, 5 februarie 2010

Loțiune de față puternic hidratantă pentru anotimpul rece


Această loțiune se adreseaza persoanelor care au un ten foarte uscat și sensibil. Dupa o utilizare îndelungată veți avea o fața mai luminoasă și mult mai sanatoasă. Este foarte important ca înainte de aplicarea loțiunii tenul să fie perfect curat. Curățirea tenului se poate face cu Apă de trandafiri (excelentă pentru un ten sensibil și care este capricios). Loțiunea conține:


10 ml ulei de măsline
10 ml ulei de nuci
5 ml ulei de morcovi
10 ml ulei de sâmburi de caisă
5 ml ulei de gălbenele
2-3 picături de ulei esențial de ylang ylang
Nu uitați tenul are nevoie de o îngrijire speciala mai ales iarna.

Uleiul de morcovi conține vitaminele A, E și F. Se recomandă pentru tenul uscat și tenul matur. Uleiul de morcovi hidratează pielea, împiedică formarea ridurilor și protejează tenul împotriva razelor ultraviolete.
Uleiul de gălbenele  Florile de gălbenele conţin saponine, flavone, acizi graşi, mangan, carotenoizi, vitamina C, substanțe proteice, substanțe amare, rășini. Este foarte bun în tratarea unor afecțiuni ca: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza. Uleiul de gălbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic.
Este recomandat pentru utilizarea cosmetică în îngrijirea epidermei uscate și sensibile. Are acțiune cicatrizantă, tonică, antiiritantă, de reducere a fragilității vasculare și îmbunatățește circulația sanguină periferică. Se recomandă și ăn inflamațiile dermice și ale mucoaselor, în tratarea vânătăilor, eczemelor.
Beneficiile uleiului de gălbenle pentru ten: Bio-flavonoidele conținute acționează și reduc fragilitatea vaselor de sange capilare, de aceea este recomandat și pentru produsele anticuperozice.
Uleiul de sâmburi de caisă Din sâmburii de caise, care seamană cu migdalele, se extrage un ulei cu continut de acizi grași saturați (palmitic, palmitoleic, stearic, oleic) mai mic decat în alte uleiuri vegetale. Continutul redus în acizi grași conferă uleiului o stabilitate ridicată, permițând mentinerea clarității produselor chiar și la temperaturi scăzute. Are acțiune regenerantă și menține fermitatea și elasticitatea pielii, fiind un bun emolient. Acționează ca agent de hidratare prevenind pierderea de apă din epidermă. Samburele de caisă este bogat în proteine și acizi grași principali și conține în proporție de 45% ulei. Acesta pătrunde în epidermă hrănind-o și revitalizând-o. Tonifică și întârzie apariția efectelor îmbătrânirii, și oferă protecție împotriva razelor solare. Foarte bun pentru masaje faciale. Se absoarbe ușor în piele, cel mai important aspect al său fiind acela că nu lasă urme uleioase pe piele. Este foarte eficient pentru pielea sensibilă și pentru cea care a suferit arsuri și leziuni

Niciun comentariu: