Natura

"Omul este cuprins de natura. Unii o numesc frumusete. Peste ani omul isi aduce aminte de momentul de fericire trait, care s-a sadit durabil in fiinta sa. Poate ca nu mai stie locul, poate ca acum imaginea este neclara, dar i s-a infiripat in minte pentru totdeauna"
Peter Sragher (1960)

miercuri, 23 decembrie 2009

Loțiune de corp puternic hidratantă



Pentru cei care au o piele sensibila si uscata va recomand cu caldura loțiunea de corp puternic hidratanta pentru o piele sensibilă. Loțiunea se prepara din uleiuri care se pun în parți egale, astfel;


10 ml ulei de măsline
10 ml ulei de nuca presat la rece
10 ml ulei de jojoba
10 ml gel de aloe vera
2-3 picături de ulei esențial de ylang-ylang sau orice ulei esențial care va place.

Uleiul de măsline - Bogat în vitamine, minerale și proteine. Prin conținutul ridicat de acizi grași omega 3 și omega 9, uleiul asigură o hidratare profundă, fiind recomandat în special persoanelor care au pielea uscată fie din cauza consumului insuficient de lichide, fie din cauza expunerilor prelungite la soare sau a carențelor vitaminice.
Ulei de nucă - Conține in cantitati mari vitaminele E și F.
Uleiul de jojoba - Prin proprietățile sale antiinflamatorii poate fi folosit în siguranță ca remediu temporar pentru tenul iritat și pielea uscată. Conține vitamina A și E și mai ales 85% acizi grași nesaturați, este recomandat și în tratamentul iritațiilor pielii uscate și sensibile cărora le conferă suplețe și elasticitate.
Gel de aloe vera - Stimulează regenerarea ţesuturilor, fiind foarte eficient în caz de afecţiuni ale pielii, varice. Gelul de aloe vera are proprietati anti-imbatranire a pielii, antibacteriene și antiinflamatorii,
antiseptice, antioxidante, antimicotice, extraordinare proprietati cicatrizante și regenerante ale pielii, radioprotectoare.
Uleiul esențial de ylang-ylang - Esența de Ylang-ylang are un efect sedativ și calmant asupra sistemului nervos, favorizând relaxarea. El este util în caz de anxietate, depresie, stres, stări tensionate. Are un rol important în hipertensiunea arterială crescută.
Loțiunea de corp se masează pe pielea umeda lasând-o să acționeze timp de 5-10 minute.

Niciun comentariu: