Natura

"Omul este cuprins de natura. Unii o numesc frumusete. Peste ani omul isi aduce aminte de momentul de fericire trait, care s-a sadit durabil in fiinta sa. Poate ca nu mai stie locul, poate ca acum imaginea este neclara, dar i s-a infiripat in minte pentru totdeauna"
Peter Sragher (1960)

marți, 8 decembrie 2009

Sa vorbim despre frumusete......

Frumusete? Ce inseamna frumusete? Frmusetea este interioara? Sau exterioara? Sau si interioara si exterioara? Frmusetea are un stas? Se incadreaza intr-un tipar anume?
Sunt cateva intrebari pe care fiecare persoana si-o pune cateodata.
- frumusetea - este o insusire a ceea ce este frumos. Dar ce este frumos? Este oare ceea ce ne incanta ochii? Este foarte posibil. Va pot spune ca exista persoane care sunt frumoase interior, iar aceasta frumusete se rasfrange asupra exteriorului. Persoanelor bune li se vede bunatatea in ochi si pe chip, persoanelor curate li se vede lumina interioara pe chip, persoanelor rele li se vede rautatea pe chip chiar daca sunt persoane frumoase exterior in interior sunt intunecate. Deci ajung la o concluzie destul de simpla si anume frumusetea este un mod de percepere a ceea ce vedem, individual pentru fiecare. Trebuie sa precizez faptul ca si noi percepem exteriorul prin intermediul interiorului nostru. Cum? Foarte simplu. Atunci cand suntem intunecati in interiorul nostru atunci si lumea exterioara este intunecata. Un exemplu bun este cel al calugaritelor. Ati observat ce chip luminat au? Dragostea nemarginita catre Dumnezeu le da acest chip luminat. Bunatatea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o si pe care noi am pierdut-o sau suntem pe cale sa o pierdem. Sa incercam sa fim mai buni pentru a nu pierde acest dar minunat cu care Dumnezeu ne-a inzestrat.
Incercand sa fim mai buni. mai darnici, mai curati sufleteste, mai atenti la lucrurile si la persoanele din jur putem spune ca este primul pas spre frumusete. Aceasta frumusete nu poate fi dobandita in saloanele de cosmetica (in nici un caz), nici prin haine de firma sau orice alt artificiu aplicat pentru a imbunatati (chipurile) corpul pe care l-am primit in dar la nastere.
Reflectati aspura voastra si veti gasi raspunsul la frumusete in interior.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Imi place foarte mult comentariul tau asupra frumusetii, consider ca ceea ce ai spus tu vis a vis de frumusete este in totalitate adevarat si numai o persoana cu o experienta de viata poate gandi, dar mai ales simti ceea ce tu ne-ai impartasit. Am sa urmaresc cu interes evolutia blogului tau si astept cu nerabdare alte articole.