Natura

"Omul este cuprins de natura. Unii o numesc frumusete. Peste ani omul isi aduce aminte de momentul de fericire trait, care s-a sadit durabil in fiinta sa. Poate ca nu mai stie locul, poate ca acum imaginea este neclara, dar i s-a infiripat in minte pentru totdeauna"
Peter Sragher (1960)

sâmbătă, 26 decembrie 2009

Sfântul Ştefan


Sfântul Ştefan, cel dintâi martir pentru Hristos

     Pe 27 decembrie, se face pomenirea Sfântului Ştefan. Acesta era iudeu de neam, din seminţia lui Avraam (Fapte 7, 2). Numele său de Ştefan este de origine greacă şi înseamnă "coroană". Când i s-au descoperit moaştele, pe mormântul său scria "chiliel", care în limba ebraică înseamnă "cunună", pentru ca într-adevar el a luat cel dintâi dintre creştini cununa muceniciei. Sfântul Ştefan era unul din cei 70 de ucenici; este cel dintâi care a vazut cerurile deschise şi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu (Fapte 7, 56).
     În Sinedriu, Sfântul Ştefan a ţinut o cuvantare, în care a aratat că Iisus Hristos este Mesia, cel prezis de profeţi şi că iudeii sunt vinovaţi pentru uciderea Lui. Furioşi, evreii au cerut uciderea lui cu pietre. Martiriul Sfântului Ştefan a avut loc în valea lui Iosafat.

Niciun comentariu: